_________ استفاده از مطالب اين سايت با ذکر منبع بلامانع است _________

" کانون قلم"

kanoon-ghalam@hotmail.de

www.iran-ghalam.de

در معرفی و اهمیت کتاب کالبدشکافی یک جریان ایدئولوژیک

 

12.11.2007

منبع :Mojahedin.ws

آنتوان گسلر به شهادت آثار و تحقیقاتی که در موضوع تسلط حزب کمونیست شوروی و مشخص تر دوران استیلای استالین بر حکومت شورائیها دارد، به نوعی منحصر، قابل اعتماد و مورد توجه علاقمندان به تحولات سیاسی و اجتماعی تاریخ معاصر است. کتاب ظلمت در نیمروز او در بحبوبه جنگ سرد میان دو اردوگاه سرمایه داری و سوسیالیسم تصویری گویا و مستند از دوران استالینیسم را در قالب یک رمان جذاب و مستند عرضه می کند. این کتاب به لحاظ استحکام، مستند بودن و جذابیت های دراماتیکی مورد توجه گوستاگاوراس فیلمساز سیاسی یونانی الاصل واقع و فیلم معروف اعترافات را بر اساس این کتاب به سند ماندگاری از فجایع دوران استالین در حکومت شوراها تبدیل کرد.

 شباهت های غافلگیر کننده مجاهدین و رهبری آن با احزاب و شخصیت های کمونیستی از جمله مائو و استالین یکی از دلایل کنجکاوی و تمایل گسلر برای مطالعه و تحقیق بر روی سازمان مجاهدین خلق بوده است. کتاب کالبد شکافی یک جریان ایدئولوژیک محصول این کنجکاوی و مطالعات دامنه دار و همه جانبه او درباره سازمان مجاهدین خلق است. تراکم منابع و فیش های مورد استفاده گسلر در این کتاب نشان از اهتمام و جدیت او برای شناساندن جریانی است که حداقل در طی دو دهه گذشته به عنوان یک فرقه تروریستی باعث نگرانی و دلواپسی دولتها و افکار عمومی غرب شده است. کتاب گسلر در عین بررسی کرونولوژیک سازمان مجاهدین خلق از بدو تاسیس تا مقطع سقوط صدام در عراق، موضوعات و سرفصل های متفاوتی از پروسه مجاهدین را مورد بررسی و تحلیل قرار می دهد. یکی از مهمترین بخش های کتاب گسلر بازنمایی و تحلیل عملکرد و روش های رندانه مجاهدین در غرب برای مورد توجه واقع شدن، کسب حمایت، جذب شخصیت های سیاسی و سوء استفاده از زمینه های دمکراتیک برای پیشبرد مقاصد فرقه ای و تروریستی است.

استالین

گسلر فصل دوم کتابش را به بررسی و تبیین پدیده رجویسم اختصاص می دهد. وی به استناد مطالعات و مجموعه تحقیقاتش درباره مجاهدین و شخصیت رجوی، جریان مجاهدین را نه یک حزب سیاسی بلکه حاصل ضرب تلاش یک جریان مذهبی با نگرش های استالینیستی که بشدت عقده خود کم بینی دارد، معرفی می کند. یکی دیگر از بخش های جذاب کتاب ارزیابی و تحلیل مواضع پارادوکسیکال مجاهدین در قبال آمریکا و امپریالیسم است.  در این بخش با استفاده از متون اولیه سازمان و مقایسه آن با بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا بر وجه دوگانه مجاهدین و فرصت طلبی های آن تحلیل و تاکید شده است.

کتاب گسلر در 16 فصل و یک مقدمه به تحلیل و سابقه سازمان مجاهدین می پردازد و به عبدالجبار عضو دفتر سیاسی حزب کمونیست عراق که تبعیدی حکومت صدام دیکتاتور سابق عراق بود و به عنوان پناهنده سیاسی در سوییس زندگی می کرد تقدیم شده است. آنتوان گسلر تاکید می کند پس از ملاقات با وی در سال 1994 تصمیم گرفته است این کتاب را به رشته تحریر درآورد. اگر چه عضو دفتر سیاسی حزب کمونیست عراق به دلیل مرگ زود هنگام در سال 2002 هرگز نتوانست آنرا بخواند، ولی نویسنده تاکید می کند این کتاب حاوی تجربیاتی است که در یکی از پیچیده ترین مناطق جهان بوقوع پیوسته است. کتاب گسلر صرفنظر از همه این ویژه گی ها به نوعی یک منبع و بانک اطلاعاتی از کلیه مواضع و تحلیل هایی است که رسانه های غربی و محقیین درباره مجاهدین انجام داده اند. این گزارش ها حاوی اظهارنظرهای شخصیت های حقوقی و حقیقی غرب و مشخصا فرانسوی ها است.

بیشترین حجم این اسناد مربوط به دولتمردان و رسانه های فرانسوی است که طی سالهای گذشته بیشترین چالش را در امور امنیتی، تروریستی، حقوقی و مسائل مربوط به حقوق پناهنده گی با مجاهدین داشته اند. گسلر به تناوب و ضرورت هر یک از موضوعات، صرفنظر از پیامدها و ارزیابی سیاسی و بررسی تطبیقی با همتاهای تاریخی از منظر نظری نیز مجاهدین را به نقد و چالش می کشد. به اذعان آگاهان و برخی اعضای جداشده از مجاهدین، کتاب گسلر یکی از ارزنده ترین تحقیقاتی است که تاکنون توسط یک محقق خارجی و بی طرف درباره سازمان مجاهدین خلق انجام شده است. تعامل گسلر با شماری از اعضای جداشده سازمان مجاهدین به او کمک کرده تا تصویر واقع بینانه و مستندی از ماهیت مجاهدین ارائه دهد. کتاب گسلر از این منظر می تواند برای کلیه علاقمندان و پژوهشگران قابل اتکا و اعتنا باشد. سایت مجاهدین در این راستا اقدام به درج کتاب کالبد شکافی یک جریان ایدئولوژیک نموده و امیدوار است در راستای اطلاع رسانی و اهداف کلان سایت این اقدام بتواند رضایت مخاطبان را تامین نماید.

 

 سایت ایران قلم از انتشار مطالب و مقالاتی که در آن کلمات توهین آمیز استفاده شده، معذور است

مسئولیت مطالب درج شده بر عهده نویسندگان آن می باشد