_________ استفاده از مطالب اين سايت با ذکر منبع بلامانع است _________

" کانون ایران قلم"

kanoon@iran-ghalam.de

info@iran-ghalam.de

www.iran-ghalam.de

خاطرات  مهرداد ساغرچی یکی از قربانیان سازمان مجاهدین خلق ـ قسمت  سوم

04.11.2010

مهرداد ساغر چی

لینک به قسمت اول

لینک به قسمت دوم

قبل از این که قسمت سوم خاطراتم را شروع کنم، لازم می دانم از همین جا به خانواده های چشم انتظار و پشت درب های بسته پادگان اشرف، خسته نباشید بگویم. هم چنین آرزومندم هر چه سریع تر درب های پوسیده این قلعه پوسیده تر، به همت همه خانواده ها و کسانی که محصور در آن هستند و کسانی که تا کنون آزاد شده اند، به زودی گشوده و همه اسرای داخل قلعه اشرف آزاد شوند.

ماجرای مصاحبه های سال قبل دولت عراق   

از آن جا که همه کسانی که موضوعات سازمان را دنبال می کنند و لازم به یاد آوری مجدد نیست که سازمان در فروردین یا اوایل اردیبهشت سال 1388 اعلام کرد که مصاحبه با دولت عراق می بایست فرد به فرد انجام شده و همه هموطنان با توجه به این که می دانند ریل اقامت و مصاحبه، یک موضوع پردردسر اداری و حقوقی می باشد. ولی آیا این سوال پیش نیامد که چگونه 3300 یا 3400 نفر این طور به سرعت ریل مصاحبه را گذراندند؟!

به همین خاطر، لازم می دانم پشت صحنه این مصاحبه را بازگو نمایم:

اولًاً در درون سازمان، تقریبا تا زمانی که نوبت افراد رتبه پائین نشده بود، هیچ کس خبردار نشده بود. یعنی سازمان اول از همه مسئولینش و شورای رهبری اش را دست چین کرده و فرستاد تا شرایط را ارزیابی کنند. وقتی متوجه شد  تیم مصاحبه کننده، عراقی و بسیار تازه کار و تقریبا ناشی می باشد، برنامه هایش را ریخت.

ابتدا محل مصاحبه را به صورت یک یو با اتاق های سیار(کانکس) در آورده و نفرات را سوار بر اتوبوس کرده و در 20 یا 30 متری کانکس ها مستقر  کردند طوری که بر درب اتاق ها نیزاشراف داشته باشند.

سپس دو نفر از فرماندهان مرد، روی  صندلی می نشستند و نفرات را دست چین می کردند که نکند کسی با نفر دیگری قرار بگذارد. بعد از آن، هر کس که بر می گشت را بسرعت با یک ماشین سواری به کمپ بر می گرداندند.

اما متن مصاحبه

در توجیهات توسط فرماندهان سازمان گفته شد، شما اصلا نباید با این نفرات صحبت کنید و فقط جواب لا ، لا یعنی نه و نه می دهید. متن کل مصاحبه این طوری شده بود( یعنی سازمان با یک روش کاملا حرفه ای آن را این جوری ترتیب داده بود)

مترجم عراقی می گفت، من خیلی عذر می خواهم از شما سوال می کنم، آیا شما حاضر به برگشتن به کشورتان هستید؟

و سوال دوم، آیا حاضر به رفتن به کشور ثالث هستید؟

و گزینه بعد که ماندن در عراق بود را در واقع جواب بله می گفتند و مصاحبه با یک امضاء تمام می شد. تأکید سازمان هم این بود، هیچ دیالوگی بین شما و آن ها نباشد که مبادا حرفی یا صحبتی رد و بدل شود. و اگر کسی مصاحبه اش طولانی می شد، از او می خواستند هر صحبتی بین آن ها گذشته را مکتوب کرده و تحویل مسئولش بدهد.

این مطالب را از بابت این گفتم که نکند سوء تفاهم پیش آید. مثلا دولت عراق مصاحبه اش مثل سایر کشورها بوده و در واقع سازمان اجازه ترتیب هیچ گفت و گوئی را نداد.

آماده سازی های قبل از مصاحبه

شاید این متن و سرتیتر برای کسانی که با فرهنگ و زبان سازمان آشنا باشند، تیتر آشنائی باشد. یعنی این که سازمان از مدتی قبل، نشست های درونی اش را شروع کرده بود. وقتی که نزدیک مصاحبه ها شد، ترددات به سایر مقرها در پادگان اشرف بسیار محدود و تقریبا به جز مسئولین اصلی قرارگاه ها، کسی دیگر نمی توانست به مقرهای دیگر برود. هر کس مشکلی داشت یا انتقادی که از قبل به او شده بود، تأکید شده بود که اصلا به نفرات گیر ندهند. ضمناً ایام دادن کادو و هدیه و مهمانی شام نیز از جانب مسئولین بود.

 دو هفته قبل از مصاحبه، یک روز بدون مقدمه، لایه پائینی سازمان را در محل مسئولین قسمت ها جمع کردند و یک پذیرائی با کیک و بستنی و موز و همبرگر و چندین نوع غذاهای دیگر انجام دادند. به بعضی نفرات، ساعت مچی، کفش ورزشی، لباس ورزشی، کیف دستی یا هرچیزی که باب طبع فرد مورد نظر بود هدیه می دادند. البته ناگفته نماند این هدایا فقط از طرف مسئولین بالا بصورت مستقیم اهداء می شد. اگر کسی مثلا به فیلم یا ورزش علاقه داشت، حتما آن را برایش فراهم می کردند که نکند باعث کدورتش بشود و در مصاحبه حاضر نشود.

موضوع کار و ساعت کار

شاید برای هر شنونده ای عجیب باشد. ولی اگر از هرکس که در پادگان اشرف زندگی می کند سوال کنید بزرگ ترین آرزویش مثلا بعد از 20 سال(منظورم آرزو و خواسته فردی است) چه می باشد، می گوید دو شبانه روز خواب! واقعا این چیزی است که خیلی خیلی به صورت روانشانسانه، سازمان روی آن کار کرده و انجام داده و واقعا موفق هم بوده است. برای مثال، بعد از ورود آمریکا به عراق و خلع سلاح سازمان مجاهدین، دیگر خبری از کارهای قبلی نبود. و سازمان تصمیم به کار ساختن کانکس یا به اصطلاح بنگال سازی کرده بود و این کار در بازار عراق نیز بسیار بسیار پردر آمد بود. چون که در قیاس با هر شرکت و تولیدی دیگر، در نظر بگیرید یک کارگاه بزرگ با نیروی کار مفت و مجانی، چگونه در آمد و میزان سودش برایش می ماند و با این شعار که با این کار داریم خودکفا می شویم، به طرز ناجوانمردانه ای از افراد کار می کشیدند. ساعت کار رسمی، چیزی بود که یافت نمی شد. ظهرها افراد را در منگنه می گذاشتند که به صورت یکسره بمانند و عصرها زمان ورزش را نیز کنسل می کردند. از ساعت 6 صبح تا ساعت 24 یا 2 نیمه شب (به تناسب این که هر فرد تا کجا اجازه بدهد) از گرده افراد کار می کشیدند. آن هم کار سنگین و طاقت فرسا. به این ترتیب بالاترین خواسته هر فرد فقط استراحت مکفی بود.

هر جا که سازمان می خواست ذهن افراد مشغول باشد، می گفت این کار قرارداد بیرونی است. اگر تمام نشود باید خسارت بدهیم و به این ترتیب بعضا به صورت 24 ساعته با شیفت دوتائی یا سه تائی، افراد کار می کردند. حالا این اهرم در دو جنبه کار می کرد. یکی با کار زیاد و به عنوان اهرم فشار که دیگر جائی برای فکر کردن نباشد، دیگری با کم کردن زمان کار، به عنوان جایزه یا ریلکس کردن نفرات در مواقع ضروری مثل مصاحبه ها، این اهرم به بهترین وجه کار می کرد.

توجیهات مصاحبه

یکی از روش های سازمان برای ترساندن افراد، توجیهات ساختگی بود. برای مثال، به من و چند نفر دیگر به صورت جداگانه گفته شد نیروهای عراقی در مصاحبه به شما تصاویر و عکس های مبتذل نشان می دهند یا جلوی دست شان می گذارند که زیر پای شما خالی شود و از این طریق نفرات را جذب کنند. یا این که ممکن است زنان جوان یا فیلم و غیره .... که باعث جذب افراد بشود را شما ببینید. و در مواردی ممکن است تهدید باشد یا تطمیع که بصورت شعار تهدید، تطمیع و تشویق به طرق مختلف با بیان فاکت های مشخص و دقیق که کار شده بود. مثلا می گفتند فلان خواهر، رفته و مواجه شده و از آن جا که هیچ کس به زنان دسترسی نداشت، ناچاراً باور می کرد. حتی پسرانی نیز بودند که مادران یا خواهران شان آن جا بودند، باز هم در آن ایام امکان نداشتند چنین سوالی بکنند. موضوع دیگر، ترساندن افراد از تحویل شان به جمهوری اسلامی بود. واقعا این ترفند به خوبی عمل می کرد. بخصوص مصاحبه چند تن با تلویزیون عراق، باعث شد بگویند این ها را اصلا رژیم ایران تحویل گرفته و از این طریق باعث ترساندن افراد از موضع استرداد می شدند. در همین ایام، مثال افراد تیف( کمپ مستقر در مقر آمریکاییها در پادگان اشرف) را می زدند که هیچ کس از آن جا پایش به خارج نرسیده و همه الان در ایران دارند با وزارت اطلاعات همکاری می کنند. یا این که در کردستان عراق مشغول کارگری و کارهای سیاه هستند تا بتوانند نان شب شان را در بیاورند.

مطالب در ارتباط:

 ــ پیام میلاد آریایی برای خانواده های دردمند و علی باقرزاده یکی از قربانیان اسیر در قلعه اشرف ( میلاد آریایی )

ــ خاطرات الهه قوام پور ، آهای مردم ! پسرم را ندیدید؟ قسمت اول  ( الهه قوام پور )

ــ مصاحبه محمد حسین سبحانی با آقای دکتر ابوالحسن بنی صدر ( ایران قلم )

ــ پنجمین پیام صوتی خانم بتول سلطانی خطاب به ناهید بلوچستانی، الهام و شهرام کیامنش ( بتول سلطانی )

ــ داستان سی زن ( مهدی خوشحال )

ــ نامه خانم بتول ملکی  به خانم هیلاری کلینتون وزیر محترم امور خارجه آمریکا ( بتول ملکی )

ــ نامه ای به خواهرم بتول سلطانی ( الهه قوام پور )

ــ مصاحبه محمد حسین سبحانی با آقای دکتر ابوالحسن بنی صدر ( ایران قلم )

ــ مصاحبه بنیاد خانواده سحر با آقای علیرضا عینکیان ( بنیاد سحر )

ــ  نامه آقای میلاد آریایی به آقای اد ملکرت نماینده سازمان ملل متحد در بغداد ( میلاد آریایی )

ــ نامه سرگشاده کانون ایران قلم به نماینده سازمان ملل متحد در بغداد ( ایران قلم )

ــ چهل تن دیگر به جمع خانواده های متحصن مقابل قلعه اشرف در عراق پیوستند ( بنیاد سحر )

ــ اعلام جدایی آقای روح الله تاجبخش از فرقه مجاهدین در همبستگی با خانواده های دردمند اسیران قلعه اشرف ( روح الله تاجبخش )

ــ  کتاب " پیکر زخمی " منتشر شد ( بتول ملکی )

ــ علیرضا عینکیان از فرقه مجاهدین فرار کرد، گریزی دیگر از پادگان فرقه ای اشرف ( بنیاد سحر )

ــ  نامه ای از زبان یک تیرباران شده سال 1350 به مسعود رجوی ( میلاد آریایی )

ــ آمدم،حلقه به در کوفتم و برگشتم ( آریا ایران )

ــ مجاهدین ، نافی آزادی آدمی ( آرش رضایی )

ــ نامه بنیاد خانواده سحر به دبیر کل ملل متحد ( بنیاد سحر )

ــ شعری برای زن دلاور ایرانی خانم بتول سلطانی عزیز ( فرزاد فرزین فر )

ــ ترجمه کتاب فرقه ها درمیان ما منتشر شد ( ابراهیم خدابنده )

ــ پیام خانم بتول سلطانی به قربانیان اسیر در قلعه اشرف در مورد تجاوز های جنسی ، ایدئولوژیک مسعود رجوی ( ایران قلم )

ــ شکست اخلاقی آمریکا و اتحادیه اروپا در قبال تروریسم ( فرزاد فرزین فر )

ــ مجاهدین ، نافی آزادی آدمی - قسمت اول ( آرش رضایی )

ــ سوز و گداز  فرقه مجاهدین از روشنگری های فعالین حقوق بشر ( بتول سلطانی )

ــ خروج آمریکاییان از عراق و نگرانی رو به افزایش مجاهدین ( میلاد آریایی )

ــ خاطرات  مهرداد ساغرچی یکی از قربانیان سازمان مجاهدین خلق ـ قسمت دوم ( مهرداد ساغرچی )

ــ ذهن بیمار رجوی وانقلاب ایدئولوژی مجاهدین( علیرضا میرعسگری )

ــ کانون ایران قلم نسبت به تهدیدات تروریستی فرقه مجاهدین علیه خانم بتول سلطانی هشدار می دهد ( ایران قلم )

ــ غبار روبی از رای دادگاه کلمبیا در مورد سازمان مجاهدین ( بهار ایرانی )

ــ مجاهدین خلق از کجا تا به کجا؟ ( حامد صرافپور )

لینک به گزارش بیست و سوم سمینار پاریس ـ فیلم و متن مصاحبه با آقای مصطفی محمدی از کانادا  و رضا صادقی از فرانسه

لینک به گزارش بیست و دوم سمینار پاریس ـ فیلم و متن سخنرانی خانم نلی توماسینی فعال حقوق بشر از هلند

لینک به گزارش بیست و یکم سمینار پاریس ـ مصاحبه آقای بهزاد علیشاهی با آقای ایوب کردرستمی و خانم فریده براتی در حاشیه سمینار پاریس

لینک به گزارش بیستم سمینار پاریس ـ متن و فیلم مصاحبه با خانم حوریه محمدی  و آقایان بهادر خرمی و سعید حضرتی

لینک به گزارش نوزدهم سمینار پاریس ـ متن کامل سخنرانی خانم سلطانی عضو سابق شورای رهبری مجاهدین  در مورد فساد جنسی مسعود رجوی  + بخشی از فیلم های سمینار برای داونلود

لینک به گزارش هجدهم سمینار پاریس ـ سخنرانی خانم بتول سلطانی  + تماس خانم عبداللهی مادر یکی از قربانیان از مقابل  قلعه اشرف با سمینار پاریس  

لینک به گزارش هفدهم سمینار پاریس ـ نامه کمیته برگزارکننده سمینار پاریس به دکتر نوری المالکی نخست وزیر عراق

لینک به گزارش شانزدهم سمینار پاریس ـ فیلم و متن مصاحبه آقای میلاد آریایی با خانم سعیده جابانی

لینک به گزارش پانزدهم سمینار پاریس ـ متن و فیلم سخنان آقای آنتوان گسلر نویسنده و پژوهشگر سوئیسی  در سمینار پاریس

لینک به گزارش چهاردهم سمینار پاریس ـ حضور هیئتی از شرکت کنندگان سمینار پاریس در دفتر سازمان دیدبان حقوق بشر در پاریس

لینک به گزارش سیزدهم سمینار پاریس ـ متن و فیلم سخنان آقایان مسعود جابانی و شمس حائری در سمینار پاریس

لینک به گزارش دوازدهم سمینار پاریس ـ نامه کمیته برگزار کننده سمینار پاریس به وزیر دادگستری فرانسه + اسامی 182 حمایت کننده

لینک به گزارش یازدهم سمینار پاریس ـ سری دوم از عکس های سمینار پاریس

لینک به گزارش دهم سمینار پاریس ـ نامه شرکت کنندگان در سمینار پاریس به سفیر آمریکا در فرانسه + اسامی 182 حمایت کننده

لینک به قسمت نهم سمینار پاریس ـ سری اول از عکس های سمینار پاریس

لینک به قسمت هشتم سمینار پاریس ـ فیلم  کوتاهی از  برگزاری گردهمایی پاریس در حمایت از خانواده های قربانیان قلعه رجوی در عراق

لینک به گزارش هفتم سمینار پاریس ـ ملاقات هیئتی از شرکت کنندگان در سمینار پاریس با آقای دکتر ابوالحسن بنی صدر

لینک به گزارش ششم سمینار پاریس ـ نامه شرکت کنندگان در سمینار بزرگ پاریس به دبیر کل سازمان صلیب سرخ جهانی با اسامی 182 حمایت کننده

لینک به گزارش پنجم سمینار پاریس ـ هیئتی از شرکت کنندگان سمینار پاریس با نهادهای بین المللی دیدار خواهد کرد

لینک به گزارش چهارم سمینار پاریس ـ آکسیون اعتراضی در حمایت از قربانیان فرقه مجاهدین در شهر پاریس

لینک به گزارش سوم سمینار پاریس ـ قطعنامه شرکت کنندگان در حمایت از خانواده های قربانیان قلعه رجوی ، کمپ اشرف ـ عراق

لینک به گزارش دوم سمینار پاریس ـ فعالان حقوق بشر خارجی و ایرانی رهبری فرقه مجاهدین را متهم می کنند

لینک به گزارش اول سمینار پاریس ـ حمایت از خانواده های قربانیان قلعه رجوی ( کمپ اشرف ـ عراق

 

________________

قرائت قطعنامه سمینار پاریس  توسط آقای محمد حسین سبحانی

قسمت اول

http://www.youtube.com/watch?v=eErhoG7fmDQ

قسمت دوم

http://www.youtube.com/watch?v=6x5zTeg_t2Q

قسمت سوم

http://www.youtube.com/watch?v=6RWEnw8QbB4

_______________________________________________________________________

سخنرانی آقای مسعود خدابنده

http://www.youtube.com/watch?v=xqBmEt5yWQo

 

_____________________________________________________________________-

سخنرانی آقای مصطفی محمدی در سمینار پاریس

قسمت اول

http://www.youtube.com/watch?v=uB2rD5zSOlc

 

قسمت دوم

http://www.youtube.com/watch?v=B7VrWkWjfww

_____________________________________________________________________

 

سخنرانی خانم بتول سلطانی عضو سابق شورای رهبری مجاهدین  در مورد فساد جنسی مسعود رجوی

 

برای مشاهده فیلم در یوتیوب بر روی دو آدرس زیر کلیک کنید ـ قسمت اول

 

http://www.youtube.com/watch?v=_zcWmc9uLGU

 

http://www.youtube.com/watch?v=XGTl4Y_lCd8

 

 سایت ایران قلم از انتشار مطالب و مقالاتی که در آن کلمات توهین آمیز استفاده شده، معذور است

مسئولیت مطالب درج شده بر عهده نویسندگان آن می باشد