_________ استفاده از مطالب اين سايت با ذکر منبع بلامانع است _________

" کانون ایران قلم"

kanoon@iran-ghalam.de

info@iran-ghalam.de

www.iran-ghalam.de

کسی حاضر نیست این درب را باز کند، این فریادها پاسخی ندارد

 

02.05.2010

امید پویا

منبع: Mojahedin.ws

 

از زمان استقرار خانواده های قربانیان و اسرای اشرف در جوار قرارگاه، رسانه های سازمان و همچنین حامیان ریز و درشت مجاهدین مرتبا از خبرگزاری ها و رسانه های جهان درخواست کرده اند، جهت اطلاع رسانی و اطلاع از کم و کیف آنچه در داخل و خارج قرارگاه اشرف می گذرد، به عراق آمده و از نزدیک شاهد وقایع و اتفاقات آن باشند. در واقع سازمان تلاش داشت از طریق این فرافکنی و فرار به جلو به روال همیشه خود را محق و آنچه را در این رابطه ادعا می کند، به اثبات برساند. اما آنچه در گزارش مستند بی.بی.سی در روز دوشنبه 6 اردیبهشت منعکس شد، گواه بی پایه بودن ادعاهای سازمان و فراتر گواه درستی ادعاهایی است که خانواده های اسرای اشرف در طی چندین ماه تحصن و اعتصاب غذا و اعتراضات در اطراف اشرف به گوش دنیا می رسانند.

گزارش بی.بی.سی با نمایی که بر روی قفل بزرگی بر روی در ورودی اشرف تاکید دارد و با این جمله گفتار متن شروع می شود: "کسی حاضر نیست این درب را باز کند، این فریادها پاسخی ندارد." در ادامه گزارش پدر یکی از ساکنین اشرف به خبرنگار می گوید: "بیست و دو ساله حتی یک نامه از پسرم ندیدم." در بخشی دیگر از گزارش مستند بی.بی.سی به نقل از کسانی که موفق به فرار از قرارگاه اشرف شده اند، گفته می شود: "مسئولان مجاهدین با ارعاب، تهدید و اجبار مانع از آن می شوند که کسی اردوگاه را ترک کند." و بالاخره خبرنگار بی.بی.سی درباره برخورد مسئولین اشرف با خود می گوید: "درهای اردوگاه به روی ما خبرنگاران هم بسته است با اینکه بارها با مسولان مجاهدین در داخل اردوگاه تماس گرفتیم به ما جوابی ندادند و حاضر نیستند که به سوالات ما پاسخ دهند." بی.بی.سی در آخرین بخش گزارش خود مشکل واقعی برای حل معضل مجاهدین و قربانیان آن در اشرف را اینگونه می بیند: "آمریکا رسما مجاهدین خلق را سازمانی تروریستی می داند اما این سازمان بین دولتمردان و قانونگذاران آمریکایی و اروپایی حامیانی دارد که ادامه حیات اردوگاه اشرف را در عراق حق آنها می دانند!" اما سوال اساسی اینجا است که حامیان اندک مجاهدین قرار است تا کجا به خاطر منافع مالی، سیاسی و ... جان هزاران انسان بی گناه و عواطف والدین آنها را قربانی مطامع پیدا و ناپیدای خود بکنند. و اما چند نکته درباره گزارش بی.بی.سی و حواشی آن.

این گزارش بار دیگر بر این حقیقت تاکید گذاشت که علیرغم فرافکنی مجاهدین مبنی بر دعوت از رسانه های آزاد به حضور در قرارگاه اشرف، سازمان نه تنها از این اقدام استقبال نمی کند که به زعم گزارشگر بی.بی.سی حتی حاضر به رودرویی با خبرنگاران نیست. این گزارش اثبات می کند که رویکرد متظاهرانه رجوی در واقع ترفندی است جهت وارونه نمایی و مظلوم نمایی در نزد افکار عمومی دنیا. گزارش بی.بی.سی از اشرف حاوی صحنه های تکان دهنده ای است که بدون حتی هیچ توضیحی می تواند بیانگر عمق فاجعه و ستمی باشد که سران این قربانگاه در حق خانواده ها و فرزندان آنها روا می دارند. انچه به طور واقعی و نمادین از سوی بی.بی.سی و با این جمله "کسی حاضر نیست این در را باز کند، این فریادها پاسخی ندارد." مورد اشاره و تاکید قرار می گیرد، تاکید بر مرزی است که اشرف را از خانواده ها و والدین جدا می کند. تاکیدی است بر آن همه ادعاهای گزاف رجوی مبنی بر اینکه قربانیان اش به میل و اراده خود در اشرف مانده اند. دلالتی بر دروغ بودن این ادعای رجوی که درهای اشرف به روی کسانی که می خواهند خارج شوند، باز است و دلالتی است بر صدها دروغ دیگری که رجوی در راستای قربانی گرفتن بیشتر از اسیران اش برای رسانه ها تکرار می کند.

تقابل اراده والدینی که در عین کهنسالی و ضعف جسمانی با خشم و نفرت در حال کندن دربهای قلعه الموت عراق و شکستن قفل های تعبیه شده هستند، به خودی خود حکایت از حقانیت والدین از یک سو و میزان فریبکاری و سبعیت و کینه توزی از خانواده ها می کند. چشمان گریان آن دختر هشت ساله که هنوز تا این سن موفق به رویت پدر نشده، نیاز به هیچ توضیح و تفسیری ندارد. آن دوربینی که به سختی گوشه هایی از اندرونی اشرف را به تصویر می کشد، گویای بسیار حقایقی است که رجوی از چشم جهانیان و رسانه ها و حتی حامیان غربی اش پنهان کرده است. گزارش بی.بی.سی نکات قابل تعمقی را مورد تاکید قرار می دهد که با  ذکر پاره ای از آنها انتظار می رود جامعه جهانی، نهادهای ذی ربط، رسانه ها و ... را از انفعال و بی تفاوتی و بعضا جانبداری از سران مجاهدین به سمت واقع بینی، انصاف، تعهد در قبال پرنسیب های بین المللی و رعایت حقوق بشر و الزام در اطلاع رسانی شفاف و غیر جانبدارانه به عنوان بخشی از وظایف حرفه ای متقاعد کند.

 

1- مجامع بین المللی اگر اصل را بر بی طرفی و حمایت از حقوق بشر و دفاع از مظلوم بنا گذاشته اند، ضروری است با ارسال نمایندگان مستقل خود از آنچه در داخل و خارج قرارگاه اشرف می گذرد، مطلع شوند. این اقدام حداقلی کمک خواهد کرد تا از قربانی شدن بسیاری که در حال حاضر وجه المصالحه و سپر انسانی رهبری مجاهدین قرار گرفته اند، جلوگیری شود. به طور اخص تاکید می شود حامیان مجاهدین اگر عمیقا به معیارها و پرنسیب های حقوق بشری اعتقاد دارند، سرزده از اشرف بازرسی کنند.

2- آنچه در حال حاضر شاهد آن هستیم گواه این حقیقت است که دولت عراق نهایت خویشتن داری خود را جهت جلوگیری از هر گونه فاجعه انسانی، نشان داده است. بعد از درگیری ها و خودزنی های ماه ژوئیه 2009 شاید این بهترین موضع گیری و راهکاری بود که دولت عراق می توانست در راستای اثبات حسن نیت خود و نگاه انسانی به ساکنین اشرف اعمال و دنبال کند. بر اساس انچه از گزارش بی. بی. سی استنباط می شود اینکه در حال حاضر نیروهای پلیس عراق در کمال بی طرفی تنها به حفظ امنیت و نظم و جلوگیری از بروز هر گونه خشونت کمک می کنند. اما بر اساس همین گزارش سران مجاهدین به هیچ وجه خواهان این نقش نبوده و نیستند و تهاجمات کینه توزانه مسئولین اشرف به خانواده ها و بعضا ضرب و شتم خانواده ها حاکی از این است که مجاهدین به خشونت آمیز کردن فضا اصرار و پافشاری دارند. در چنین وضعیتی به نظر می رسد عاقلانه ترین کار دخالت و نقش مستقیم نهادهای بین المللی و حقوق بشری برای خاتمه چنین وضعیتی است. طبعا هر گونه اهمال و سهل انگاری و تاخیر در این روند به بروز اتفاقات غیر قابل جبرانی منجر خواهد شد که مسئولیت آن تماما متوجه نهادهای مربوطه خواهد بود.

3- گزارش بی.بی.سی و محتوای آن نشانگر این حقیقت است که مجاهدین بر خلاف ادعاهای خود مبنی بر حضور رسانه ها به هیچ وجه حاضر به پذیرش و تحمل آنها نیستند. مجاهدین می دانند با شفاف سازی امکانی برای ادامه جنگ روانی و مظلوم نمایی و سوء استفاده از احساسات باقی نخواهد ماند. از این منظر حضور بی وقفه و مستمر رسانه ها و حتی حضور بلادرنگ و مستمر آنها در اطراف اشرف می تواند به خارج کردن این حربه از دست مجاهدین کمک کند.

4- فرار چندین اسیر از داخل قرارگاه اشرف و بازگشت آنها به سمت خانواده ها بیانگر این حقیقت است که در حال حاضر سازمان تنها با استفاده از اهرم زور مانع تصمیم گیری و خروج ساکنین از اشرف می شود. در چنین وضعیتی حضور نهادهای مسئول و ذی ربط بین المللی می تواند خروج بی هزینه و آزادانه این افراد را تسریع و تسهیل نماید. هر گونه سهل انگاری و تاخیر در این امر می تواند هزینه های مضاعفی بر روند این ریزش خودجوش تحمیل نماید.

5- حضور خانواده ها در اطراف قرارگاه اشرف و ممارست و پافشاری آنها که تا این زمان به فرار چندین نفر و افشا شدن بیشتر چهره مجاهدین منجر شده، حضور سایر خانواده ها در قرارگاه اشرف را به یک اقدام عاجل و ضروری تبدیل می کند. آنچه پیشتر به عنوان پاشنه آشیل رجوی روی آن تاکید شد، در واقعیت امر صحت و درستی خود را نشان می دهد. سایر خانواده ها باید این زمان حساس را برای بازگرداندن و نجات فرزندان شان دریابند. بدون شک مسئولین اشرف با هر اهرم فرضی و با هر میزان سازماندهی در دراز مدت قادر به حفظ وضع موجود نخواهند بود. بارها بر روی ترک برداشتن قرارگاه اشرف به مثابه اولین گام ریزش و متلاشی شدن آن تاکید شده است، این مناسبت ترین زمان برای ترک انداختن مناسبات فرقه ای قرارگاه اشرف و در نهایت نجات فرزندان است. از این منظر انتظار پشتیبانی و اقدامات تکمیلی از خانواده های حاضر در قرارگاه اشرف امری ضروری و حداقلی است که می تواند در آینده ای نزدیک نتایج درخشان و پرهزینه ای بر رجوی و مجاهدین تحمیل نموده و بالطبع با نجات جان فرزندان شان برای همیشه ختم به خیر گردد.

6- در این شرایط تعامل خانواده ها با رسانه ها از اهمیت خاصی برخوردار است. اهمیت آن را می توان در واکنش های کور و هیستریک مجاهدین در قبال همین گزارش بی.بی.سی دریافت. بسط و گسترش کمی و کیفی این روند سلاح مظلوم نمایی و وارونه نمایی را از دست رجوی خواهد گرفت و در عوض خانواده ها را در موقعیت برتری و حقانیت بیشتر قرار خواهد داد.

نکته آخر، صرفنظر از نتایج پیش رو، آنچه بیشتر مورد تاکید و اهمیت است اینکه مسئولین اشرف و بالاتر از آن رجوی در موقعیت غیر قابل پیش بینی قرار گرفته اند، ادامه و پافشاری این وضعیت رجوی را بیشتر در گرداب موجود فرو خواهد برد. چه بسا با ادامه این روند هیچ نیازی به اقدامات قانونی دولتمردان عراقی در اخراج کردن آنها از خاک عراق نباشد. اگر این مهم و با فرض درصدی محقق شود انسانی ترین و عاقلانه ترین راه ممکن برای نجات بدنه تشکیلات رجوی خواهد بود.

 

 

مطالب در ارتباط:

ــ نامه سرگشاده خانم بتول سلطانی  عضو سابق شورای رهبری سازمان مجاهدین به دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در بغداد ( ایران قلم )

ــ پرواز از مردابی محصور تا پهنای بیکران خلق ( مسعود جابانی )

 ــ مصاحبه ایران قلم با خانم سلطانی عضو سابق شورای رهبری مجاهدین، قسمت یازدهم ـ پاسخ خانم سلطانی به خانواده ها ـ  فرار از فرقه راه رهایی ( سایت ایران قلم )

ــ بیانیه شماره 2 خانواده های اسرای دربند اسارتگاه موسوم به اشرف ( ایران اینترلینک )

ــ پیام صوتی آقای هادی شمس حائری به خانواده ها و قربانیان اسیر در اشرف ( شمس حائری )

ــ ملاقات خانواده های گروگانهای رجوی در داخل کمپ اشرف با دفتر سازمان ملل در بغداد ( ایران اینترلینک )

ــ نگاهی به روش های اخاذی مالی  مجاهدین خلق در اروپا ـ قسمت پنجم ( علی جهانی )

ــ  پاسخ خانواده های قربانیان مستقر در جلوی قلعه اشرف به پیام خانم بتول سلطانی ( ایران اینترلینک )

ــ پیام صوتی خانم سلطانی عضو سابق شورای رهبری مجاهدین به خانواده ها وقربانیان اسیر در اشرف ( ایران قلم )

ــ موضع رسمی دولت امریکا در قبال وقایع کمپ اشرف ( ایران اینترلینک )

ــ زندان و زندانبان ( الهه قوام پور )

ــ شقایق ها می میرند ( مهدی خوشحال )

ــ  اعلام جدایی  یکی از قربانیان سازمان مجاهدین خلق  فرقه رجوی ( مهرداد ساغرچی )

ــ مصاحبه ایران قلم با خانم سلطانی عضو سابق شورای رهبری مجاهدین، قسمت  دهم ـ حمایت فرقه مجاهدین از کارگر و بزرگداشت روزجهانی کارگر!؟؟ ( سایت ایران قلم )

ــ حرفه ای ها ( میترا یوسفی )

ــ مجاهد و خواننده ( الهه قوام پور )

 ــ مصاحبه سایت ایران قلم با خانم بتول سلطانی عضو سابق شورای رهبری سازمان مجاهدین خلق ـ قسمت نهم، چه علاوی چه مالکی، برای رجوی آن صبو بشکست و آن پیمانه ریخت  ( سایت ایران قلم )

ــ  فیلم مصاحبه خانم الهه قوام پور با دکتر ابوالحسن بنی صدر( الهه قوام پور )

ــ غروب یک هالو ( مهدی خوشحال )

ــ نامه خانم بتول ملکی به دکتر آکسل برگ سفیر دولت آلمان فدرال در سوئیس  ( بتول ملکی )

 ــ مصاحبه سایت ایران قلم با خانم بتول سلطانی عضو سابق شورای رهبری سازمان مجاهدین خلق ـ قسمت هشتم، ازدواج های اجباری آن روی سکه طلاق های اجباری  ( سایت ایران قلم )

ــ انتخابات عراق هیچ تغییری در موقعیت گروه تروریستی مجاهدین خلق ایجاد نمی کند ( مسعود خدابنده )

ــ نگاهی به روش های اخاذی مالی  مجاهدین خلق در اروپا ـ قسمت چهارم ( علی جهانی )

ــ وحشت مجاهدین از خانواده های اسیران در اشرف ( بتول ملکی )

ــ مجاهدین، زن و آزادی ( امید پویا )

ــ سفر خانم قجر به فنلاند ( الهه قوام پور )

ــ نامه سرگشاده آقای رضا صادقی به آقای ویدال کوادرس ( رضا صادقی )

ــ مصاحبه سایت ایران قلم با خانم بتول سلطانی عضو سابق شورای رهبری سازمان مجاهدین خلق ـ قسمت هفتم، زنان و استثمار مضاعف، بمناسبت 8 مارس روز جهانی زن ( سایت ایران قلم )

ــ نخستین اتهام او چیست؟ بمناسبت 8 مارس روز جهانی زن ( الهه قوام پور )

ــ گزارشگران تقلبی در داخل اشرف (امید پویا )

ــ حقوق زنان یا طعمه ( الهه قوام پور )

ــ مصاحبه آقای میلاد آریایی با خانم بتول ملکی و محمد حسین سبحانی  ( میلاد آریایی )

ــ حمایت مجاهدین از بقایای صدام، رویکرد اصولی یا فرصت طلبانه ( بهار ایرانی )

ــ  نگاهی به دستگیری عبدالمالک ریگی ( الهه قوام پور )

ــ مصاحبه با قربانیان نقض حقوق بشر در مجاهدین خلق در شهر ژنو(مصاحبه با مادر رضوان و خانم سهیلا نوروزی )

ــ چرا رجوی مانع دیدار خانواده ها با فرزندانشان در قلعه اشرف  می شود؟ ( الهه قوام پور )

ــ مصاحبه سایت ایران قلم با خانم بتول سلطانی عضو سابق شورای رهبری سازمان مجاهدین خلق ـ قسمت ششم آنچه در دل اوست، یک نکته بیش نیست ( سایت ایران قلم )

ــ مصاحبه سایت ایران قلم با آقای مصطفی محمدی، درب  ورودی قرارگاه اشرف ـ عراق ( ایران قلم )

ــ اشک شوق دیدار ( مسعود جابانی )

ــ سید یوسف جرفی و قادر استادی با جدایی از گروه تروریستی مجاهدین به خانواده ها پیوستند ( ایران اینترلینک )

ــ نامه ای به لئون ( مهدی خوشحال )

ــ فرار به جلو مفتضحانه فرقه رجوی برای جلوگیری از دیدار خانواده ها با فرزندانشان    ( بتول سلطانی )

ــ حضور قربانیان مجاهدین خلق در کنسولگری فرانسه در شهر ژنو ( ایران قلم )

ــ همراه با  محمدی ودیگرخانواده اسیران فرقه رجوی پژواک صدای این هستی باختگان باشیم ( الف مینو سپهر )

ــ تقاضا از مقامات عراقی برای کمک به خانواده قربانیان در کمپ اشرف ( ایران اینترلینک )

ــ مصاحبه با قربانیان نقض حقوق بشر در مجاهدین خلق در شهر ژنو  ( ایران قلم )

ــ نامه ای برای سمیه  ( الهام قوام زاده )

ــ ملاقات قربانیان مجاهدین خلق با نهاد های مدافع حقوق بشر در ژنو ( ایران قلم )

ــ حمله مجاهدین به خانواده های ایرانی اسیران در پادگان اشرف ( العالم )

ــ حضور گسترده قربانیان در"اجلاس حقوق بشر سازمان ملل" در ژنو ( ایران سبز )

ــ حضور فعال زنان مدافع حقوق بشر در   ژنو ـ سوئیس ( ایران قلم )

ــ شروع رسیدگی قوه قضاییه عراق به جرایم جنایی مجاهدین خلق ( ایران اینترلینک )

ــ چه كسی مجاهدین را نقد می كند؟ ( مزدا پارسی )

ــ مصاحبه  با خانم سلطانی عضو سابق شورای رهبری مجاهدین، قسمت پنجم ـ برای " ناکرده " هایتان ( از من ) پوزش بطلبید ( سایت ایران قلم )

ــ نامه ای به زهرا ( مهدی خوشحال )

ــ آقای رجوی می خواهند صورت مسئله اصلی را پاک کنند ( بهار ایرانی )

ــ مصاحبه  با خانم سلطانی عضو سابق شورای رهبری مجاهدین، قسمت چهارم ـ نگاهی به پیام سی دی ماه 1388 مسعود رجوی   ( ایران قلم )

ــ خانواده اسیران فرقه تروریستی رجوی _ مزدور اطلاعاتی ! و یا قربانی ؟( الف مینو سپهر )

ــ نگاهی به روش های اخاذی مالی  مجاهدین خلق در اروپا ـ قسمت دوم ( علی جهانی )

ــ مصاحبه  با خانم سلطانی عضو سابق شورای رهبری مجاهدین، قسمت سوم ـ نگاهی دیگر به کودکان خاکستری  ( ایران قلم )

ــ مدالی برای یک تروریست در فرانسه ( انجمن عدالت )

ــ نگاهی به روش های اخاذی مالی  مجاهدین خلق در اروپا ( علی جهانی )

ــ شیوه های جمع آوری صدقه و کمک مالی توسط سازمان مجاهدین – بخش اول  ( کانون آوا )

ــ این شهر همیشه شهر بازی بوده است ( حسن زبل )

ــ نگاهی به پیدا و پنهان فرقه رجوی در دنیای مجازی ( مینو سپهر )

ــ پشت پرده پیام تسلیت مریم رجوی به مردم هائیتی ( ایران اینترلینک )

ــ نامه آقای جواد فیروزمند و پاسخ خانم بتول سلطانی ( ایران قلم )

ــ مصاحبه  با خانم سلطانی عضو سابق شورای رهبری مجاهدین، قسمت دوم ـ وقتی صاحب سلاح باشد، سلاح هم هست ( ایران قلم )

ــ نامه انجمن ایران باستان به آقاینیکلاس سارکوزی رئیس جمهور  فرانسه (ایران باستان )

ــ نامه سرگشاده مسعود خدابنده به نخست وزیر بریتانیا، گوردن براون ( سی ان بی سی )

ــ مصاحبه سایت ایران قلم با خانم سلطانی عضو سابق شورای رهبری مجاهدین خلق، قسمت اول ( ایران قلم )

ــ فرار جمعی راه حل فرضی رجوی در جریان انتقال و جابجایی ( بهار ایرانی )

ــ گزارش دادگاه ایوبونه در پاریس ـ قسمت اول  ( آریا ایران )

ــ ورود خانم بتول سلطانی عضوگریخته شورای رهبری به اروپا و پیامدهای سازنده آن درجمع شدن پایگاه اوور ( مینو سپهر )

ــ مصاحبه با خانم  بتول سلطانی وآقای رضا صادقی در پارلمان اروپا،قسمت دوم ( ایران قلم )

ــ نگاهی به حضور خانم بتول سلطانی در پارلمان اروپا و تصمیم دولت عراق برای جابجایی اعضای مجاهدین  ( علی جهانی )

ــ دادگاه پاریس ،"ایوبونه" و شکست مفتضحانه مجاهدین در پای میز محاکمه ( آریا ایران )

ــ نامه تشکر کانون ایران قلم به آقای دکتر برنارد کوشنر وزیر خارجه فرانسه ( ایران قلم )

ــ عراق به جولانگاه تروریست ها و مجاهدین خلق تبدیل نخواهد شد ( ترجمه از ایران اینترلینک )

ــ جمع شدن اشرف گامی مهم درراه مبارزه باتروریسم ( مینو سپهر )

ــ مصاحبه با خانم بتول سلطانی وآقای رضا صادقی در پارلمان اروپا، قسمت اول ( ایران قلم )

ــ متن سخنرانی خانم بتول سلطانی در پارلمان اروپا ( بتول سلطانی )

ــ جنگجویان سابق در قبال دستور پلیس عراق برای ترک کمپ اشرف مقاومت می کنند ( خبرگزاری فرانسه ـ ترجمه از ایران اینترلینک )

ــ حضور خانم بتول سلطانی در پارلمان اروپا، یک پیروزی دیگر ( ادوارد ترمادو )

ــ پاسخ برنارد کوشنر وزیر امور خارجه فرانسه به سئوال کتبي سناتور ژان پیرشونمان  در مورد قرارگاه اشرف در عراق  ( ترجمه از کانون آوا )

ــ راه حل واقع بینانه دولت عراق برای انتقال فرقه مجاهدین به بغداد یا نقره السلطان ( ایران قلم )

 

 سایت ایران قلم از انتشار مطالب و مقالاتی که در آن کلمات توهین آمیز استفاده شده، معذور است

مسئولیت مطالب درج شده بر عهده نویسندگان آن می باشد